• header_strook.jpg

Recycling

We scheiden in Nederland iets meer dan de helft van ons afval. Zo sparen we grondstoffen en energie. En daarmee het milieu. Wat kun jij doen om afval nog beter te scheiden en te voorkomen?

afvaldiagram

Houtafval

Voor al uw afvalhout hebben wij een passende oplossing:
Afvalhout kan op ons bedrijventerrein worden aangeleverd maar wij kunnen ook een container plaatsen hiervoor. Alle door ons afgevoerd afvalhout van de categorie A wordt hergebruikt voor de productie van  o.a. spaanplaat. Hout van de categorie B wordt gebruikt voor de produktie van groene energie.

Hieronder volgt een korte beschrijving :


Onbehandeld hout (A-Hout)

A-hout is natuurlijk hout dat geen (voor) behandeling heeft ondergaan. Het is dus schoon hout. Let wel op; Groenafval is ook onbehandeld schoon hout, maar dat valt zeker niet onder de noemer A-hout. Dit heeft te maken met de verwerkingsmogelijkheden. Een verwerker van A-hout wenst geen groenafval bij zijn A-hout te ontvangen, andersom wil ook de groenafval verwerker geen A-hout bij zijn groenafval ontvangen.
   

Geperst hout (B-hout)

B-hout is natuurlijk hout dat een (voor) behandeling heeft ondergaan, zoals schredderen, verlijmen en persen. Door deze behandelmethoden is het mogelijk om spaanplaat of triplex te produceren.
Het is wel toegestaan om A-hout bij het B-hout als afval te deponeren. Alleen wanneer u veel A-hout heeft, is het voordeliger voor u om de houtsoorten gescheiden te verzamelen en het vervolgens gescheiden af te voeren.

07.houtrecycling

twitter share

Contactgegevens

Kampstraat 22, 6163 HG Geleen
Tel: 046-4747092 | Fax: 046-4747092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 u.
Zaterdag van 8.00 - 12.00 u.
Zondag gesloten

Oxfam Novib

Wij steunen Oxfam Novib met het mogelijk maken van Microfinanciering.

© All rights reserved Hudales | Realisatie en hosting: Webdesign Creations by Paulo Oliveira

© 2019 Hudales Afvalverwerking & Recycling
Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top